vineri, 4 aprilie 2014

Gandirea analitica, ingredient esential al succesului in viata de zi cu zi

Profesorul Robert Sternberg a studiat si propus teoria "inteligentelor de succes" definite ca exprimarea inteligentei unui individ in situatii din viata de zi cu zi. Ingredientele cheie par a fi: gandirea analitica, gandirea practica si creativitatea.

Gandirea analitica este cea care ne ajuta sa rezolvam problemele intalnite mai repede si mai eficient. Presupune abordarea metodica pas cu pas, reducerea problemelor complexe in componente mai simple, implica de multe ori procesul de adunare si organizare a informatiilor, identificarea factorilor cheie, tragerea de concluzii.

Fiind atat de importanta, gandirea analitica trebuie sustinuta si dezvoltata inca de la varste mici. Cu cat educam mai mult mintea copiilor, cu atat vor intelege mai repede si mai bine lumea, ceea ce invata la scoala sau in afara ei. Am selectat cateva jocuri care pot fi jucate individual sau in echipa, care antreneaza mintea in acesta directie, aducand cu ele educarea rabdarii, perseverentei si abilitatilor de cooperare a copiilor. Va invitam asadar sa va asezati langa ei pentru a le rezolva impreuna:

http://conta.cc/1il7GUH (newsletter www.raftulcujocuri.ro 4 aprilie 2014)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu