vineri, 4 aprilie 2014

Maximizarea beneficiilor

Sa stii să iti folosesti potentialul si resursele intr-o situatie data si la momentul potrivit pentru a obtine beneficii maxime este o abilitate pe care multi o dobandesc din experienta de viata. Scolarii care urmează cursurile Mind Lab au un semestru intreg dedicat acestui concept pe care il experimentează învatand metode și strategii specifice care sa ii ajute sa-si sporească sansele de reusita in tot ceea ce fac, atat in joc cat si în viata de zi cu zi. 


Presupune sa actionezi tinand cont de obiectivele pe care le ai, sa iti stabilesti realist asteptarile si sansele de a obtine ceea ce iti doresti, sa analizezi cu rabdare toate optiunile, sa iei cea mai buna decizie, sa faci diferenta intre ceea ce depinde de tine si sa accepti ceea ce nu depinde de tine.

Iata cateva jocuri frumoase de care va puteti bucura acasa si care folosesc aceste abilităti ale jucatorilor:


nominalizat pentru premiul Jocul anului 2013 in Germania

de la 4 aniCum îi ajuta pe copii?
Jocul apeleaza la abilitatile de maximizare a beneficiilor (ce animale pot forma în aceasta mutare, care îmi aduce cele mai mari beneficii si care este momentul potrivit să îmi folosesc stelutele) planificare (prin ce mutari pot să-l constitui cel mai rapid) precum si întelegerea corecta a directiilor. 



premiat Jocul anului 2011 in Germania
de la 6 ani
Cum îi ajuta pe copii?

Este un joc de strategie în care la fiecare mutare trebuie sa-ti pui intrebarea: cum pot să obțin cele mai multe puncte, considerând piesele pe care le am și configurația de pe masă? Folosește elemente de planificare, educă răbdarea căci trebuie să analizezi toate opțiunile pe care le ai pentru a lua cea mai bună decizie. 
Detalii aici ...





de la 8 ani
Cum îi ajuta pe copii? 

Învătând să creeze cadrul si apoi să facă mutarea care le aduce beneficii maxime din punct de vedere al obiectivului pe care îl au. Jocul apelează la planificare în avans si gândire strategică, fără să fie complicat de jucat.
Detalii aici ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu